Loppeforskrækkelser

 

Naturligt middel mod lopper og flåter

Indvortes

Vi anvender kokosolie nogle gange om ugen. En kvart til ½ lille tsk er rigeligt. Kokosolie er vældig godt mod parasitter blandt meget. Mere info og kildehenvisning kommer snarest.

Udvortes

Olieblanding som loppeforskrækkelse

Der findes shampooer med forskellige olier i, der slår lopperne omkuld og som herefter skylles ud. Æg og larver vil dog forsat klækkes i omgivelserne og hoppe på hunden igen og suge blod, lægge æg etc. etc. Da æg og pupper klækkes ca. hver 2. dag er det både synd for ikke at sige umuligt at vaske sin hund så mange gange om ugen.Olieblandingen opslemmet i vand kan sprøjtes i sofaer og sovesteder etc. (det fedter ikke).

 

Medicinsk behandling

Til sammenligning, så virker de medicinske loppemidler ved at fordele sig i hudfedtet ved hårkirtlerne på hunden. Her er også blodforsyning, som cirkulerer i hele kroppen, så helt at undgå det i kroppens blod, tror jeg ikke lader sig gøre.

Loppen dør før den kan nå at bide og dermed hæmmes udviklingen af æg, larver og pupper. Jeg omtaler her de midler, der også fungerer præventivt for loppeallergi, da blot et enkelt bid udløser en allergi hos hunden. Midlet virker i op til 8 uger afhængig af mærket. Et lille obs er at hunden ikke må være vasket 48 timer før, da hudfedtet så er vasket væk af shampoo. Nogle dyrlæger understreger, det er 4 døgn inden, de ikke må vaskes. 

Uanset hvad, så er det en kemisk/medicinsk behandling, der hvis smidt i naturen kan skabe konsekvenser hos andre dyr og planter, som vi ikke kan gennemskue. Disse er omtalt i indlægssedlerne.


Det kan dog blive nødvendigt at behandle med et konventionelt loppemiddel, hvis først lopperne er kommet og hvis man har flere hunde, da de kan være svære at få has på - de små hoppende lopper. Det anbefales at behandle i mindst 2 md. så skulle man komme dem til livs.


Alt dette kan læses på indlaegsseddel.dk​​

En anden god beskrivende side 

 

Der er nu kommet et middel mod lopper/tæger mv. i pilleform. Jeg er personligt slet ikke tryg ved dette. Det virker i 8 uger, dvs befinder sig i hundes fedtvæv i 8 uger og herefter skal hunden behandles igen. Fedtvævet er alle steder, under huden, vævet, omkring organere. Hver gang hunden skal bruge af sine fedtreserver - og det gør den hele tiden - så frigives midlet. Dette kan læses på produktets beskrivelse.

Visse hunde tåler det mindre end andre og visse produkter er skrappere end andre. 

 

Ræveskab, hårsækmider mv. skal behandles medicinsk, men her SKAL dyrlægen ind over.

 

Jeg kender ingen papillon med loppeallergi, men får din papillon dette, så må der forebygges.

Min egen opskrift på naturlig loppe-tægeforskrækker lyder således:

 

250 ml. vand

2 drp. æterisk timianolie

2 drp. æterisk lavendelolie

2 drp. æterisk rosmarinolie

2 drp. æterisk mynteolie/tea tree/eucalyptus-olie

 

Bland det hele sammen i en forstøverflaske og enten sprøjt det på hundens pels eller brug en skumklud til at fugte hundens pels med

Velkommen til Divine Lovelings

hvor hunde og mennesker er ligeværdige

Idé og design - all rigths reserved - copyright

Vimala & Gert  •  81 14 02 22 • 5600 Faaborg