Før du køber hvalp

Der er mange overvejelser at tage stilling til, når man først har besluttet sig for at få hund. Skal den være lille, stor og hvilken race? Du skal overveje hvor meget tid du har til den, hvor mange penge, du skal bruge på foder og gennemsnitligt dyrlægebidrag, forsikring og evt. træning eller/og udstilling. 


Mange stoler blindt på opdrætteren, fordi denne har mere erfaring og viden. Hjertet sidder uden på tøjet og tanker om du er ”god nok til deres hvalp” er helt naturlige ved henvendelse og besøg og selvfølgelig forelsker du dig ved første blik i den udvalgte hvalp og har kun øje for den. Alt synes såre godt og er det også ofte, men ikke altid. 

En god grundregel er, at hvis hvalpene ikke kommer dig logrende i møde, så vend om og gå igen. De skal være tykke, glade, velplejede imødekommende små vidundere! Det gælder for alle hundene, også de voksne. Og selvom det ikke er dem, du er kommet for at se, så vær opmærksom. Vi med hunde og opdræt har alle selv været i situationen. Hjertet uden på tøjet, nervøs, spørgende, overså noget osv.

Følgende liste er en hjælp til dig, der skal ud og købe en hvalp. Giv dig tid, vælg med omhu og hav både hoved og hjerte med dig.

Læg mærke til: – skriv evt. ned på en blok, når du er gået fra opdrætteren.

 • Forældrenes sind: Er de trygge, imødekommende eller virker de nervøse i nogen situationer, alt med måde. Mød gerne begge forældredyr

 • Følger forældredyrene racens standard? Højde, vægt, korrekt pels, tandsæt osv.? Kan du acceptere eventuelle skønhedsfejl?

 • Bed om at se nogle af forældredyrenes udstillingskritikker eller placering på en eller flere udstillinger

 • Er hvalpen socialiseret ordentligt, dvs. vant til gæster, prøvet at gå tur i byen blandt mennesker, mødt andre hunde osv. En Papillon kan godt være lidt reserveret over for fremmede, men bør under ingen omstændigheder være sky.

 • Hvalpens foder: Vi er fortalere for den naturlige fodring, råfodring, så dette er det optimale. 

 • Forældres helbred: Hvad er deres PL-status. Foreligger der en attest for undersøgelse af PL – patellaluxation? Har forældrene evt. fået konstateret nogle øjensygdomme? Er de øjenlyst?

 • Antal kuld moderen har fået (allerhøjst 5) og forældrenes alder (ikke under 1.5 år eller over 7  - for tævens vedkommende) og hvor ofte har hundemor fået hvalpe? (Springer hun en løbetid eller to over?)

 • Sørg for at få en salgskontrakt og vær kritisk, hvis du føler dig usikker, manipuleret eller presset.

 • Har opdrætteren beholdt en hvalp selv på et tidspunkt?

 • Stil spørgsmål. Hvis opdrætteren er seriøs og dygtig, svarer denne gerne. Du kan ikke skræmme en dygtig opdrætter med en masse spørgsmål. Du vil derimod imponere – det garanterer jeg. Vent på den rigtige hvalp fra den rigtige opdrætter som du "svinger" godt med. Hellere få en fantastisk, sund og rask ven for livet og vente lidt længere end spontant at købe en hvalp, der kan ende med at blive en dyr bekymring og anledning til sorg.

 • Følg din intuition i købet af din nye bedste ven for livet og stil os alle de spørgsmål du vil ☺

Velkommen til Divine Lovelings

hvor hunde og mennesker er ligeværdige

Idé og design - all rigths reserved - copyright

Vimala & Gert  •  81 14 02 22 • 5600 Faaborg