☺ - og sådan gør vi det heldigvis ikke op, for vi har hunde, fordi vi elsker dem og har opdræt delvist for at sprede glæde.
Men for sjovs skyld… lad os se på hvilket arbejde og udgifter, der ligger i det at have hund og hvalpe.

Vi tager vores hunde og opdræt alvorligt, som det kan læses på flere sider her på sitet. Vi har tænkt og talt meget om hvordan vi får de sundeste, gladeste og smukkeste hunde og avler kun på helt racerene Papilloner, naturligvis med FCI/DKK-stamtavle. .

Vi kører nogle gange langt for at hente foder eller får det sendt i frysebokse fra Tyskland, og da vi har valgt at råfodre vores hunde får de også nogle tilskud for at højne deres sundhed og dermed velvære.

I forb. med krav om vaccination til træning mv. skal de have deres 3'de årlige vaccination (som producent og lægemiddelstyrelse tilskriver). Derudover får vi vores patellatestet samt øjenlyst ved deres 3-5. år. Herudover udgifter til DNA-test for PRA1.
 

Med en drægtig og diegivende tæve, skal der fodres ad libitum - mange gange om dagen. Og når fødslen kommer, er vi der fra start til slut. Måske skal der ydes lidt førstehjælp med fødslen og i værste fald, må vi pakke bilen og køre alt for langt til dyrehospital (der har 3-doblet priserne!). Røntgen og scanning er også udgifter, men alt sammen for at imødekomme eventuelle komplikationer.


Når hvalpen er født, skal den registreres og have stamtavle hos DKK. Den skal sundhedsundersøges hos dyrlægen, skal chippes og registreres hos Dansk Hunderegister og vaccineres. Det koster det hele og tager tid, meget tid – faktisk det meste af vores tid.


I de uger hvalpene er her, hvor de bliver opfostret på modermælk, råfoder og nogle gange modermælkerstatning som tilskud. Og der skal bruges meget mad.

De bliver så småt renlighedstrænet på græs og vænnet til at have snor på og gå tur. Vi socialiserer dem ved at præsentere dem for ting, de vil møde i livet fx knallerter, børn, biler, busser, tog etc. De bliver nusset, leget med osv. mange gange om dagen. De skal friseres hver 2. dag og vaskes indimellem. Der skal klippes kløer hveranden uge. 


En hund med stamtavle kan deltage i udstilliger. Ved en udstilling bliver hunden vurderet af en trænet og uddannet dommer, der vurderer hundes racetypiskhed. Afhængig af hvor godt den repræcenterer racen og iøvrigt er trænet i at fremvise sig, vil den opnå forskellige præmieringer.
I forbindelse med udstillinger er der mange udgifter i form af udstillingsgebyr, kørsel, bure osv. Herudover også gebyrer på registreringer af sundhedsattester m.m. Sjældent under 1000 kr for udstilling inkl. diverse.


En oversigt over udgifternes art:
X-tra froder, tilskudspulvre, lovpligtig forsikring, chipning, registrering i dansk hunderegister, dyrlægekonsultationer, scanninger, røntgen, vaccinationer, hundeartikler, diverse attester, vedligeholdelse af hus og have - og det er ikke så lidt. Kurser, bøger. Udgifter til træning. Og ikke mindst de lange dage og lange ture - over broen - til udstillinger og stævner samt gebyrerne for at deltage- alt sammen for at sikre at du får en hund, der er raceren, racetypisk og har et godt temperament.
 

Stamtavlen

En hund uden stamtavle er ligeså glad og kærlig og kan også være ”ægte”. Der er blot ingen garanti på at forældrene og bedste- og oldeforældre også er Papilloner! At være seriøs opdrætter betyder også, at ens hunde er udvalgte ud fra bla. stamtavlen, så man er sikker på ægtheden i racen eller at der ikke findes ”brådne kar” i anerne, såsom genetiske fejl og mangler.

Hvis vi skulle sætte en timeløn...

At være seriøs hundeejer og opdrætter er et ubetalt fuldtidsarbejde, det en hobby

 

Så når den lille Papillon får 1-4 hvalpe, så er det ingen guldgrube at sælge, - det er passion og interesse 

Tryghed og tillid ved salg og køb af en hvalp gælder begge veje

Velkommen til Divine Lovelings

hvor hunde og mennesker er ligeværdige

Idé og design - all rigths reserved - copyright

Vimala & Gert  •  81 14 02 22 • 5600 Faaborg